Arabica Cuba Serrano Superior
Čerstvě pražená kubánská káva z pražírny Kávový Bob. Zrnková Arabica Cuba Serrano Superior potěší hlavně ty, kteří hledají ideální kávu na přípravu espressa a ocení smetanově hladké tóny s nádechem čokolády a ořechů.
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|
Základní informace
Země původu: Kubánská republika
Oblast: Sierra Maestra
Nadmořská výška: 900 m n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Bourbon
Zpracování: Promyté
Stupeň pražení: 5 z 9 (Full City)
Acidita: minimální ovocitost
Chuťové tóny: med, mléčná čokoláda, ořechy
„Kubánská káva - tradice, která překonává čas i politické bouře.“
Původ kávy Arabica Cuba Serrano Superior
Káva se na Kubu dostala s příchodem francouzských přistěhovalců v 18. století. Přestože země od té doby prošla mnoha změnami, pěstování kávy se udrželo a bylo nadále rozvíjeno. Kubánské kávy se vyznačují těžkým tělem, nízkou kyselostí a zemitými až „tabákovými“ tóny.
Káva Arabica Cuba Serrano Superior roste na svazích hor Sierra Maestra, nacházejících se na jižním pobřeží východní části ostrova. Plantáže se rozkládají ve výšce kolem 1000 m n. m., což je oblast proslulá svými ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Díky těmto podmínkám má káva hutné "tělo", výraznou chuť mléčné čokolády, ořechů a velmi dobrou dochuť.
Tato 100% arabica z Kuby se skládá výhradně z odrůdy Bourbon, která je proslulá svou vysokou kvalitou a bohatou chutí.
Zpracování promytou metodou
Naše kubánská káva byla po sklizni zpracována promytou metodou. Při této metodě jsou kávové třešně promývány vodou ve speciálních nádržích a ihned po vodní lázni, která musí následovat nejpozději do jednoho dne od sklizně, je odstraněna slupka a část dužiny. Oloupaná kávová zrna jsou poté přemístěna do kvasných nádrží, ve kterých po dobu až třicetišesti hodin probíhá proces fermentace. Poté už jen zbývá kávová zrna usušit na slunci.
Kubu pražíme na Full City
Kávu Arabica Cuba Serrano Superior pražíme na Full City — tj. stupeň cca 5 z 9. To zajišťuje, že se z kávy uvolní její plný potenciál, aniž by se ztratila její jemnost a aromatická vyváženost. Díky tomu je naše káva ideální pro přípravu espressa (ale je příjemná i na filtr).
Dobrá káva si zaslouží ten nejlepší obal
Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika z Kuby má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.
„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“
Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.
Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost. U tohoto sáčku určitě oceníte i odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.
Jak sáček od naší kávy recyklovat
Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty (7).
Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.