Arabica Honduras Geisha

Čerstvě pražená honduraská káva z pražírny Kávový Bob. Zrnková káva Honduras Geisha je určená pro milovníky světlého pražení, kteří ocení její výraznější aciditu.

Varianta
Možnosti doručení
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
145 Kč 310 Kč 600 Kč 1 160 Kč od 145 Kč

Země původu: Honduraská republika
Oblast: Santa Barbara
Farma: Finca Jerusalén (farmář José Cuellár Fajardo) 
Nadmořská výška: 1250 – 1350 m. n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Geisha (Gesha)
Zpracování: Promyté
Stupeň pražení: 2 z 5
Acidita: vyšší ovocitost
Chuťové tóny: pomeranče, čokoláda, karamel
Cupping score: 87

Původ kávy Arabica Honduras Geisha

Zpracování promytou metodou

Když se v Hondurasu tato káva sklidí, je zpracována tzv. „promytou metodou“. Při této metodě jsou kávové třešně promývány vodou ve speciálních nádržích. Ihned po vodní lázni, která musí následovat nejpozději jeden den po sklizni, je odstraněna slupka a část dužiny. Oloupaná kávová zrna jsou poté přemístěna do kvasných nádrží, ve kterých probíhá proces fermentace. Poté už jen zbývá kávová zrna usušit na slunci.

Zpracování promytou metodou je jedním z nejčastějších způsobů zpracování kávy. Tento proces zajišťuje odstranění většiny nečistot a slupek, což může mít vliv na kvalitu a chuť kávy. Káva zpracovaná touto metodou bývá proto obecně považována za kvalitnější než káva zpracovaná jinými metodami.

Dobrá káva si zaslouží ten nejlepší obal

Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.

„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“

Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.

Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost mojí kávy. U tohoto sáčku oceníte odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.

Jak sáček od naší kávy recyklovat

Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty.

Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.

Zpět do obchodu