Hario: Japonský průkopník ve světě kávy

Značka Hario, založená v Japonsku v roce 1921, je dnes synonymem pro inovace a kvalitu v přípravě kávy. Firma byla původně zaměřená na výrobu laboratorního skla a postupně se transformovala na lídra v kávovém průmyslu. Známá je především svými ikonickými V60 drippery.

Hario: Japonský průkopník ve světě kávy

Historie a evoluce značky

Historie značky se začíná psát v Tokiu. Hario, tehdy jako čistě jako sklenářská firma, se zaměřuje na výrobky užívané v chemii a fyzice. Rychle si získává pověst díky vysoké kvalitě svého skla, které odolává vysokým teplotám.

V 80. letech 20. století se v Japonsku rozšířil zájem o kvalitní kávu a Hario začalo aplikovat své technické dovednosti na kávové příslušenství. Tento krok definitivně změnil nejen osud firmy, ale i způsob, jakým si lidé na celém světě připravují a vychutnávají kávu.

Průlom s V60

V roce 2004 představilo Hario "vector 60", což je systém přípravy filtrované kávy, který způsobil v baristickém průmyslu doslova revoluci. Díky svému unikátnímu designu (kužel ve tvaru písmene V s úhlem 60°) a speciálním spirálovým rýhám, umožňuje V60 dripper vodě, aby rovnoměrně prostupovala namletou kávou, což vede k její optimální extrakci.

Hario V60 - příprava kávy

V60 se tak stalo oblíbeným způsobem pro přípravu kávy v kavárnách i domácnostech po celém světě.

Vliv na kávovou kulturu

Díky své filozofii zaměřené na kvalitu a inovace, posouvá značka Hario hranice toho, jak můžeme kávu připravovat a vnímat. V60, spolu s dalšími produkty — jako jsou keramické mlýnky a skleněné konvice — pomohly formovat moderní kávovou kulturu. Hario posílilo důraz, který je kladen na ruční přípravu a chápání kávy jako řemeslného produktu.

Jaké vybavení potřebujete pro přípravu filtrované kávy

Chcete-li si užít opravdu kvalitní filtrovanou kávu, je důležité mít správné nástroje. Zde jsou naše tipy na to, jak si vybavit svůj baristický koutek:

  1. Zvolte kvalitní dripper: Hario V60 je ideální volbou pro začátečníky i pokročilé.
  2. Investujte do keramického mlýnku: Mlýnek na kávu, jako je např. Hario Coffee Mill Dome, vám umožní mlít čerstvá zrna přímo před přípravou.
  3. Kvalitní filtry: Používání správných filtrů, jako jsou ty od Hario, zaručí, že váš kávový nápoj bude čistý a bez nežádoucích příměsí.
  4. Konvice s regulací teploty a váha: Přesné měření teploty a množství kávy a vody je klíčové pro konzistentní výsledky.
  5. Skleněná karafa: Skleněná karafa Hario nejen dobře vypadá, ale také udržuje optimální teplotu vaší kávy.

Závěr

S produkty Hario můžete každý den prožívat rituál přípravy dokonalé kávy. Nechte se inspirovat tradicí a inovacemi této značky a objevte nové dimenze vaší kávové vášně.

Zpět do obchodu